Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Participarea secretarului de stat George Ciamba la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

15 Nov, 2015 21:18 866 Marime text
Participarea secretarului de stat George Ciamba la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba va participa luni, 16 noiembrie 2015, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se va desfăşura la Bruxelles.

Pe agenda CAE figurează dezbateri pe tema Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, precum și cu privire la evoluțiile recente în ceea ce privește dimensiunea externă a migrației, pe baza rezultatelor Summit-ului UE-Africa de la Valletta (Malta), care a avut loc  în perioada 11-12 noiembrie 2015, precum şi ale Conferinţei la nivel înalt privind rutele migratorii din Mediterana de Est şi Balcanii de Vest, de la Luxemburg, din 8 octombrie 2015. De asemenea, oficialii europeni vor trece în revistă evoluţiile recente din statele Parteneriatului Estic, inclusiv din perspectiva angajamentelor asumate la Summit-ul PaE de la Riga. Un alt subiect de dezbatere va viza perspectivele reluării dialogului privind procesul politic menit să conducă la soluţionarea crizei din Siria.

În marja reuniunii CAE, secretarul de stat va participa, totodată, la reuniunea Grupului de Prieteni ai Georgiei, organizată de Lituania şi Suedia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii