Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE-Întrevederi ale secretarului de stat Daniel Ioniţă cu şeful şi cu membrii contingentului românesc din cadrul EUMM Georgia

ro

05 Feb, 2016 15:38 1115 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut, în contextul vizitei pe care o efectuează la Tbilisi, Georgia (3-5 februarie 2016), o întâlnire cu ambasadorul Kestutis Jankauska, şeful Misiunii de Monitorizare a UE în Georgia (EUMM Georgia). Cu această ocazie, oficialul român a reiterat angajamentul puternic al României pentru menţinerea nivelului de contribuţii la misiunea UE, subliniind că acest sprijin reflectă, în egală măsură, poziţia noastră principială privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei.

De asemenea, secretarul de stat pentru afaceri strategice a avut o întrevedere şi cu membrii contingentului românesc din cadrul EUMM Georgia. Cu acest prilej, Daniel Ioniţă a evidenţiat angajamentul României pentru activitatea EUMM, demonstrat inclusiv prin prezenţa substanţială a ţării noastre în cadrul misiunii, România fiind principalul contributor în cadrul EUMM, cu 25 de experţi (22 experţi secondaţi şi 3 contractaţi). Oficialul român a arătat că în procesul de înaintare a candidaturilor experţilor români către instituţiile europene, MAE aplică un set complex de criterii care respectă întocmai normele şi procedurile instituite la nivel european. Totodată, secretarul de stat MAE a adresat mulţumiri pentru contribuţia experţilor români la activitatea EUMM Georgia, care consolidează contribuția ţării noastre la  Politica Uniunii Europene de Securitate şi Apărare Comună (PSAC) şi conduce inclusiv la promovarea imaginii României în Georgia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii