Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Tedo Japaridze, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Georgiei

ro

14 Oct, 2015 16:00 943 Marime text
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Tedo Japaridze, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Georgiei

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut astăzi, 14 octombrie 2015, o întrevedere la sediul MAE cu Tedo Japaridze, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Georgiei. Discuţiile au abordat principalele teme de pe agenda cooperării româno-georgiene, atât în context NATO, cât şi al UE, cu accent pe dezvoltarea dialogului politic bilateral de nivel, perspectivele cooperării bilaterale la nivel parlamentar şi valorificarea inter-conectivităților energetice și de transport între România și Georgia, în vederea consolidării cooperării economice româno-georgiene.

Secretarul de stat Daniel Ioniţă a exprimat aprecierea pentru nivelul foarte bun al dialogului politic româno-georgian de nivel şi a reiterat susținerea pentru impulsionarea cooperării economice româno-georgiene şi realizarea proiectelor cu impact regional în domeniul transporturilor de mărfuri şi al energiei — cu accent pe interconectorul de gaz lichefiat Azerbaidjan — Georgia — România — Ungaria (AGRI) şi pe proiectul coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră — Marea Caspică. Totodată, a exprimat susţinerea pentru implementarea Acordului de Asociere UE – Georgia şi pentru aşteptările Georgiei privind o decizie pozitivă neîntârziată privind liberalizarea vizelor UE pentru Georgia, cu asumarea necesităţii îndeplinirii tuturor condiţiilor stipulate în Planul de Acţiune aferent. Daniel Ioniţă a evidenţiat importanţa implementării Pachetului Substanţial de Măsuri privind Georgia, adoptat cu prilejul Summit-ului NATO din Marea Britanie, reiterând sprijinul României pentru consolidarea securităţii Georgiei şi implementarea reformelor în domeniul apărării.

Oficialul georgian a exprimat satisfacţia pentru rezultatele vizitei sale la Bucureşti, subliniind valoarea adăugată a întrevederilor de substanță avute până acum. A exprimat mulţumiri pentru sprijinul ferm şi constant al României şi a prezentat aşteptările ţării sale pe linia integrării europene şi euro-atlantice ale Georgiei.

Cei doi oficiali au stabilit să păstreze în continuare legătura, pentru materializarea obiectivelor de politică externă comune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii