Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întâlnirea ministrului delegat Angel Tîlvăr cu mediul asociativ românesc din comunitatea valenciană

ro

30 Oct, 2015 15:35 1033 Marime text
Întâlnirea ministrului delegat Angel Tîlvăr cu mediul asociativ românesc din comunitatea valenciană

Cea de-a treia zi a vizitei oficiale pe care ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, o întreprinde în Spania s-a încheiat cu întâlnirea la care au participat reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din comunitatea valenciană. La masa discuţiilor s-au aflat membri ai comunităţii, profesori de limba română şi reprezentanţi ai tuturor cultelor religioase. În cadrul întâlnirii au fost ridicate principalele teme care preocupă românii din regiune.

Ministrul delegat a prezentat participanților la întâlnire propunerile de modificare a legii privind finanțarea proiectelor de către DPRRP, stadiul pregătirii Congresului Românilor de Pretutindeni şi a subliniat nevoia de coagulare a mediului asociativ, precum şi importanţa cursurilor de limba română în scopul păstrării identităţii naţionale. În context, ministrul delegat a felicitat asociațiile românilor din comunitatea valenciană pentru activitățile pe care le desfășoară, pentru implicarea de care dau dovadă în ceea ce priveşte păstrarea identităţii româneşti.

Angel Tîlvăr le-a solicitat asociaţiilor româneşti din Spania să creeze relaţii de parteneriat cu asociații din comunităţile istorice care au, mai mult ca oricând, nevoie de ajutor. "Întâlnirea cu reprezentanții tuturor cultelor şi ai mediului asociativ a reprezentat pentru mine cel mai bun mod de a cunoaște preocupările şi problemele pe care le au. Mesajul meu este clar: oriunde ar trăi, românii nu-şi uită niciodată patria. Prin urmare, legăturile lor cu ţara trebuie să stea permanent în atenția noastră", a declarat ministrul delegat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii