Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE-Aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare

ro

24 Feb, 2016 12:29 931 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 24 februarie 2016, a 50 de ani de la înfiinţarea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

MAE foloseşte această ocazie pentru a-şi exprima aprecierea faţă de contribuţia esenţială a PNUD la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului şi, în mod special, eradicarea sărăciei extreme, garantarea educaţiei primare, promovarea egalităţii de gen, ameliorarea stării de sănătate a populaţiei globului, precum şi la asigurarea unui mediu durabil şi realizarea unui parteneriat global pentru dezvoltare.

MAE îşi exprimă, de asemenea, aprecierea faţă de colaborarea deosebit de fructuoasă dintre România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, desfăşurată pe parcursul a aproape 45 de ani de prezenţă PNUD în ţara noastră. Relaţia de parteneriat dezvoltată de-a lungul timpului a influenţat realizarea unor proiecte importante în domenii variate, precum: protejarea mediului, ameliorarea eficienţei energetice, protecţia biodiversităţii, diversificarea proiectelor în domeniul educaţiei.

România îşi exprimă încrederea că PNUD îşi va aduce o contribuţie substanţială la implementarea celui mai ambiţios efort global de dezvoltare durabilă în beneficiul tuturor statelor de pe glob, reprezentat de Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030.

Informații suplimentare:

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, ca organism subsidiar (program specializat) al Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă reţeaua globală a ONU în domeniul dezvoltării, având drept principal obiectiv sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare pentru atragerea şi utilizarea corespunzătoare a asistenţei pentru dezvoltare.

Reprezentanţa PNUD de la Bucureşti a fost deschisă în anul 1972, România fiind, astfel, prima ţară din spatele “Cortinei de Fier” în care Programul şi-a desfăşurat activitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii