Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa- România salută demersurile recente pentru realizarea unui acord de încetare a focului în Siria

ro

12 Feb, 2016 16:06 1086 Marime text
România salută demersurile recente ale comunităţii internaţionale pentru realizarea unui acord de încetare a focului în Siria şi deschiderea culoarelor de acces pentru asistenţa umanitară.
În acest context, ţara noastră va continua să acorde sprijin refugiaţilor sirieni şi statelor din vecinătatea Siriei care adăpostesc refugiaţi. La recenta Conferinţă a donatorilor pentru Siria şi regiune, desfăşurată la Londra în 4 februarie 2016, România a anunţat o contribuţie de 420.000 de euro, pentru anii 2016-2017, destinată în principal refugiaţilor sirieni din Turcia, Iordania şi Liban.
Ţara noastră susţine necesitatea aplicării imediate a Rezoluţiei 2254, aprobată în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU în 18 decembrie 2015 şi care stipulează obligativitatea părţilor implicate în conflict a opri deîndată atacurile asupra populaţiei şi obiectivelor civile şi de a asigura accesul neîngrădit al ajutoarelor umanitare, concomitent cu  ridicarea asediilor asupra localităţilor şi oprirea bombardamentelor asupra cetăţenilor.
Totodată, sprijină activ iniţiativa lansată de Emisarul Special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, privind procesul de consultare politică de la Geneva şi reluarea consultărilor foii de parcurs adoptată în Consiliul de Securitate al ONU..
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii