Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MAE Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a ambasadorului agreat al Republicii Slovenia în Romania, Mihael Zupančič, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

17 Sep, 2015 14:25 929 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba l-a primit astăzi, 17 septembrie 2015, pe ambasadorul agreat al Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Demnitarul român şi-a exprimat satisfacţia faţă de nivelul relaţiei bilaterale dintre România şi Slovenia şi a adresat urări de succes ambasadorului Zupančič în exercitarea mandatului său la Bucureşti.
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, exprimând interesul faţă de intensificarea dialogului politico-diplomatic româno-sloven şi de aprofundarea coordonării poziţiilor celor două state la nivel european, regional şi internaţional.
Secretarul de stat român şi ambasadorul agreat al Republicii Slovenia au salutat dezvoltarea semnificativă, în ultimii ani, a cooperării economice româno-slovene, în special a schimburilor comerciale bilaterale, evocând, totodată, faptul că potenţialul existent permite aprofundarea colaborării în acest domeniu dintre cele două ţări, inclusiv în sfera investiţiilor. Turismul a fost menţionat, de asemenea, ca un domeniu cu un potenţial important de cooperare.   
Secretarul de stat George Ciamba a transmis dorinţa de intensificare a colaborării dintre România şi Slovenia în domeniul afacerilor europene, pe baza poziţiilor convergente asupra unor dosare de interes comun. În context, oficialul român a menţionat susţinerea ambelor ţări faţă de continuarea procesului de extindere, precum şi cooperarea în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, ca format care favorizează lansarea şi implementarea unor proiecte relevante pentru întreaga regiune.
De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la viitorul UE, subliniind, în context, importanţa respectării principiilor şi valorilor fundamentale ale Uniunii.
În ceea ce priveşte migraţia, cel mai presant subiect al agendei europene, secretarul de stat George Ciamba a subliniat necesitatea asigurării unui răspuns eficient, dirijat spre cauzele fenomenului, şi a apreciat că soluţii durabile nu pot fi identificate decât prin eforturi la scară globală.        
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii