Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP)

ro

01 Oct, 2015 13:56 1036 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat, la 30 septembrie 2015, la New York, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată de către Bulgaria, în calitate de Preşedinţie-în–Exerciţiu a SEECP. 
Reuniunea a avut drept scop realizarea unui schimb de opinii privind evoluţiile recente din Europa de Sud-Est şi identificarea de paşi concreţi pentru dezvoltarea unei cooperări regionale, benefică tuturor participanţilor şi pentru atingerea obiectivelor enunţate în agenda Preşedinţiei-în-Exercţiu (PiE) bulgare a SEECP.
În intervenţia sa, secretarul de stat pentru afaceri strategice a transmis un mesaj de apreciere pentru calendarul de activităţi prevăzute de PiE bulgară şi a asigurat-o pe aceasta de deplina colaborare a diplomației române. 
Oficialul român a arătat că problema migraţiei este în prezent provocarea cea mai mare cu care se confruntă atât regiunea sud-est europeană, cât şi întreaga UE. A adăugat că România propune cooperarea şi coordonarea între diferitele iniţiative regionale cu atribuţii în domeniu, coagularea eforturilor acestora putând oferi unele soluţii care să contribuie la diminuarea efectelor crizei refugiaţilor. ”Prin cooperare şi solidaritate pot fi realizate progrese”, a afirmat oficialul român. Ca un exemplu concret, a evidențiat rolul semnificativ al Centrului  Sud-Est European pentru Aplicarea Legii de la București (SELEC) în combaterea migrației ilegale şi a  criminalității transfrontaliere.
Daniel Ioniţă a exprimat, de asemenea, susţinerea României pentru parcursul european şi euro-atlantic al statelor participante şi a îndemnat continuarea proceselor de reformă şi aprofundarea cooperării regionale în scopul atingerii dezideratului ţărilor sud-est europene de integrare în UE şi NATO. ”SEECP reprezintă un vehicul important pentru promovarea integrării europene şi euroatlantice, însă aderarea efectivă se bazează pe progresele şi meritele individuale ale candidaților”, a afirmat oficialul român.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii