Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă la conferinţa „Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015”

ro

06 Oct, 2015 15:05 821 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat, astăzi, 6 octombrie 2015, la Palatul Parlamentului, la conferinţa cu tema „Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015” organizată de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, în parteneriat cu Fundaţia „România-Generaţia Următoare”.
Cu acest prilej, secretarul de stat Daniel Ioniţă a subliniat că, în mod cert, România este pe deplin pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen. Nivelul complet de pregătire a României pentru aderarea la spaţiul Schengen a fost deja examinat şi evaluat pozitiv, acest lucru fiind recunoscut de către Consiliul UE şi Parlamentul European încă din 2011, toate Statele Membre ale Uniunii Europene recunoscând oficial îndeplinirea tuturor condiţiilor de aderare de către România.
Totodată, secretarul de stat pentru afaceri strategice a precizat că România acţionează deja ca un stat membru Schengen şi ca un partener european responsabil.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Parlamentului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei române de frontieră, Direcţiei Generale a Vămilor, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii