Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:53 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE inistrul Bogdan Aurescu va participa la Conferința „2015 Multinational Ballistic Missile Defence”

ro

05 Oct, 2015 17:08 728 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa marți, 6 octombrie 2015, în calitate de vorbitor principal, la „2015 Multinational Ballistic Missile Defence Conference and Exhibition”, organizată de Agenţia SUA pentru Apărare împotriva Rachetelor Balistice și găzduită în acest an de Spania, la Sevilla. Precedenta ediție a Conferinței a fost găzduită de România, la București, în perioada 17-19 noiembrie 2014.

Cu prilejul participării la Conferință, ministrul Bogdan Aurescu va avea o întrevedere cu directorul Agenției pentru Apărare Antirachetă, viceamiralul James D. Syring, precum și cu alți oficiali americani de rang înalt, în cadrul căreia va aborda aspecte privind amplasarea în România, la Baza Militară Deveselu, a facilității Aegis Ashore, care urmează să devină operațională până la sfârșitul acestui an.
Șeful diplomației române va evidenția, în intervenția sa din cadrul Conferinței, semnificația strategică a proiectului bilateral româno-american în domeniul apărării antirachetă, care reprezintă o contribuție consistentă a României la dezvoltarea capabilității NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

Informaţii suplimentare:
Aflată la cea de-a XXVIII-a ediţie (prima având loc în 1988), Multinational Ballistic Missile Defence Conference and Exhibition este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil la nivel internaţional, reunind decidenţi politici şi reprezentanţi ai industriilor de apărare din peste 20 de ţări. Găzduirea de către România a ediției precedente a Conferinței a făcut parte din activităţile MAE dedicate împlinirii, în 2014, a 10 ani de la aderarea României la NATO şi a reprezentat o recunoaştere a contribuţiei substanţiale a României în domeniul apărării antirachetă.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii