Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE - 8.03.2015

ro

08 Mar, 2015 14:23 1048 Marime text
Consultările ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul german al afacerilor externe Frank-Walter Steinmeier

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea  luni, 9 martie 2015, consultări cu Frank-Walter Steinmeier, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, în cadrul vizitei oficiale efectuate de acesta în România, la invitaţia omologului român.

Vizita se înscrie în cadrul dialogului politic bilateral dintre cele două ţări, fiind o ocazie de reafirmare a stadiului foarte bun al relaţiilor româno-germane şi are loc în contextul aniversării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări. În cadrul întrevederii, cei doi miniştri de externe vor discuta despre oportunităţile de dezvoltare a dialogului politic bilateral şi potenţialul semnificativ de consolidare a cooperării economice, cu accent pe importanţa intensificării investiţiilor în cele două ţări. De asemenea, va fi pus în evidenţă rolul minorității germane din România şi, respectiv, al comunităţii româneşti din Germania în menţinerea legăturilor strânse la nivel politic, social, dar şi economic.

Cei doi şefi ai diplomaţiilor române şi germane vor aborda, de asemenea, o serie de teme prioritare ale agendei europene, regionale şi internaţionale,cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică a UE, dar şi agenda de securitate, inclusiv cooperarea în cadrul NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii