Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa- Întrevederea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendia

ro

17 Feb, 2016 20:00 1092 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit azi, 17 februarie 2016, pe Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendia.

În cadrul întrevederii a fost evidențiată relația pozitivă și fructuoasă a statului român cu Biserica Catolică, reflectată și în dinamica vizitelor și contactelor bilaterale frecvente și variate.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni și-a exprimat aprecierea față de personalitatea și contribuția Papei Francisc în plan internațional și pentru promovarea dialogului dintre Biserici. A transmis gratitudine pentru sprijinul oferit de Biserica Catolică membrilor comunităților românești din Europa Occidentală, ceea ce a facilitat integrarea acestora în societățile din țările de reședință.
Cei doi interlocutori au convenit menținerea unei strânse relații de colaborare, orientată spre promovarea dialogului ecumenic și a cooperării în special în domeniile educației și culturii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii