Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Evacuări Yemen

ro

15 Apr, 2015 12:01 653 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 14 aprilie 2015, alți 4 cetățeni români și 2 membri de familie au fost evacuați din Yemen.
 
Cetăţenii români au fost evacuaţi din Yemen, către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.
 
MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Khartoum, Cairo şi Abu Dhabi, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu grupul cetăţenilor români, cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a)- Khartoum.
 
Cetăţenii români au fost asistaţi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare la aeronavă.
 
Şeful misiunii diplomatice de la Khartoum i-a preluat pe cetăţenii români şi membrii de familie, asigurându-le în continuare asistenţa şi protecţia consulară în vederea repatrierii.
 
MAE menţioneaza că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate şi repatriate din Yemen este de  39  de cetăţeni români şi 6 membri de familie.
 
Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate de către ministrul afacerilor externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Khartoum, Cairo şi Abu Dhabi.

MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Ti-a placut articolul?

Comentarii