Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Comemorarea atacurilor teroriste de la 11 septembrie

ro

11 Sep, 2015 12:38 1317 Marime text
Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, adresat Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, cu ocazia comemorării atacurilor teroriste de la 11 septembrie
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat un mesaj secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, John Kerry, cu prilejul comemorării a 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, în care şi-au pierdut viaţa peste 3000 de cetăţeni americani, inclusiv membri ai comunităţii româno-americane. Şeful diplomaţiei române a transmis omologului său profunda compasiune pentru familiile victimelor atentatelor teroriste. “Astăzi suntem alături de poporul american în comemorarea celor căzuţi şi omagierea eroilor unuia dintre cele mai negre momente ale istoriei recente.(...) România a fost şi rămâne deplin solidară cu Statele Unite ale Americii. Tragedia fără sens suferită de poporul american a apropiat şi mai mult naţiunile noastre şi a dat o nouă semnificaţie relaţiei între România şi Statele Unite ale Americii“, a arătat ministrul afacerilor externe.
Totodată, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a omagiat sacrificiul celor care au luptat până la jertfa supremă împotriva terorismului şi a reiterat determinarea României de a continua, alături de SUA şi partenerii internaţionali, eforturile în vederea prevenirii şi combaterii acestei ameninţări, indiferent de forma sa de manifestare. În acest sens, a evocat rolul semnificativ al Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, în consolidarea relaţiilor bilaterale, în asigurarea securităţii comune şi a stabilităţii în regiunea euro-atlantică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii