Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare între România și Republica Moldova în domeniul taberelor de vară pentru copii din comunitățile din diaspora

ro

30 Mar, 2016 20:36 1413 Marime text
În baza Memorandumului de Înțelegere semnat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) cu Biroul pentru Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, la ediția din 2016 a programului „DOR - Diaspora - Origini - Reveniri” vor participa pentru prima dată și 10 tineri originari din România.
 
Programul DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova care constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de tabere pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare, în vederea consolidării legăturilor culturale și identitare.
 
La ediția din 2016 a Programului DOR vor participa 75 de membri ai diasporei originarilor din Republica Moldova, 15 copii și adolescenți din Republica Moldova și 10 copii din diaspora originară din România.
 
Copiii selectați vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice și culturale, care se vor desfășura într-un stil interactiv și ludic.
 
Ministrul delegat Dan Stoenescu a precizat că organizarea acestor tabere se înscrie în linia stabilirii unui cadru de cooperare între cele două state, care să permită o abordare coerentă și structurată în domeniul relațiilor dintre membrii comunităților originare din România și, respectiv, Republica Moldova, aflați în afara granițelor. “E important să avem o acțiune conjugată a celor două state în relația cu diaspora și vom continua să sprijinim românii originari din Republica Moldova, oriunde s-ar afla”, a declarat oficialul român.
 
DPRRP desfășoară în fiecare an Programul de tabere ARC, corespondentul programului DOR, destinat copiilor și etnicilor români de pretutindeni. Obiectivul programului îl reprezintă conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească. Cele şase ediţii anterioare au strâns peste 10.000 de participanți din statele aflate în jurul graniţelor şi Balcani, respectiv Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, precum şi din Italia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Canada sau din Orientul Mijlociu şi Africa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii