Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de înmânare a atestatelor de absolvire pentru funcţionarii publici, participanţi la programul „Planul multianual de formare în limba franceză”

ro

22 Apr, 2013 20:26 850 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe organizează, marţi, 23 aprilie, ceremonia  de înmânare a atestatelor pentru funcţionarii români care au participat la cursurile şi seminariile tematice francofone, organizate în cadrul „Planului multianual de formare în limba franceză”.
Ceremonia va avea loc la Biblioteca Naţională a României, în cadrul expoziţiei francofone aniversare „1993-2013, Repere francofone în România”, începând cu ora 15.00.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ambasadei Franţei la Bucureşti, ai Delegaţiei Wallonie Bruxelles la Bucureşti, ai Antenei Regionale a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, precum şi ai instituţiilor româneşti beneficiare ale programului.
Cu această ocazie, vor fi înmânate atestate pentru cursurile de limbă franceză şi pentru seminariile tematice privind politicile Uniunii Europene, de către Carmen Burlacu, director general, în cadrul MAE.
Scopul programului este de a promova utilizarea cât mai extinsă a francezei, ca limbă de lucru în cadrul Uniunii Europene şi de a contribui la asimilarea de către funcţionarii publici români a mecanismelor şi procedurilor specifice instituţiilor europene.
 
Informaţii suplimentare
Ceremonia de înmânare a atestatelor de absolvire se înscrie în seria de evenimente desfăşurate în acest an sub semnul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).
„Planul multianual de formare în limba franceză” a funcţionarilor români care gestionează dosare europene se derulează în România prin intermediul programului OIF, „Franceza în Uniunea Europeană”.
România este parte a acestui program din 2006 şi a implicat până în prezent majoritatea instituţiilor româneşti. În 2012, au beneficiat de acest tip de formare Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Parlamentul României, Curtea de Conturi, Institutul Naţional al Magistraturii, Institutul European din România, Consiliului Concurentei, Avocatul Poporului, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Economiei, Academia română, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Institutul National al Magistraturii, Institutul Naţional de Statistică, Autoritatea de Audit, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Administraţia Prezidenţială,  Ministerul Justiţiei.
 
Planul propune funcţionarilor români care gestionează dosare europene o dublă formare: pe de o parte cursuri de limbă franceză aplicată pentru toate nivelele de cunoaştere a limbii, iar pe de altă parte, seminarii pe diverse teme din domeniul afacerilor europene, în limba franceză.
Programul este finanţat din fondurile puse la dispoziţie de OIF şi este gestionat de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu  Ambasada Franţei la Bucureşti, Institutul Francez din Bucureşti şi cu Delegaţia Wallonie Bruxelles la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii