Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei patru cetațeni români au părăsit orașul Bender și se află în drum spre România

ro

16 Mar, 2014 14:17 716 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că astăzi, 15 martie 2014, cei patru cetăţeni români care s-au aflat timp de mai multe zile, pe fondul unui litigiu comercial, în interiorul unei fabrici din Bender, au părăsit incinta uzinei, împreună cu mijloacele de tranport, urmare a îndeplinirii de către firma română a condiţiilor puse de aceştia.
În prezent, cei patru cetățeni români aflați la Bender au părăsit regiunea transnistreană și se află pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău.
Ambasada României la Chişinău s-a aflat în permanentă legătură cu autorităţile locale competente, cu şoferii de cetăţenie română, cu familiile din ţară ale acestora şi cu agenţii economici din România.
Reamintim că, în cursul zilei de ieri, 14 martie 2014, o echipa consulară a Ambasadei României la Chișinău s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistenţă consulară celor 4 cetăţeni români aflaţi în interiorul fabricii din Bender. S-a constatat că toţi cei patru sunt într-o stare de sănătate bună și nu au fost supuși unor rele tratamente. De asemenea, acestora le-au fost înmânate alimente de primă necesitate şi apă potabilă.
Totodată, Centrala MAE, prin intermediul Departamentului Consular, a menţinut permanent legătura cu Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti pentru clarificarea şi soluţionarea situaţiei cetăţenilor români în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii