Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a doua reuniune a Grupului de lucru româno-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor

ro

25 Apr, 2013 20:54 630 Marime text
Ministerului Afacerilor Externe a găzduit astăzi, 25 aprilie 2013, cea de-a doua reuniune a „Grupului de lucru româno-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor”. La reuniune au participat reprezentanţi ai MAE, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Oficiului Român pentru Adopţii (ORA), precum şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti. Reuniunea a fost co-prezidată de Consulul General al SUA la Bucureşti şi de directorul Direcţiei SUA şi Canada din cadrul MAE.
 
Reuniunea a marcat înscrierea pe un traseu de continuitate, instituţionalizat, a activităţii Grupului de lucru, în spiritul celor convenite prin „Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite”, adoptată la Washington, la 13 septembrie 2011.
 
Discuţiile au reconfirmat interesul comun al celor două părţi pentru crearea, în cel mai practic mod cu putinţă, a premiselor necesare pentru accesul în programul Visa Waiver. În acest context, cele două părţi au realizat un schimb de informaţii cu privire la evoluţiile relevante din domeniile circumscrise problematicii Visa Waiver, inclusiv referitoare la dezbaterile în curs, din Congresul SUA, pe marginea propunerilor de modificare a criteriilor actuale de acces în programul Visa Waiver.
 
Au fost abordate, de asemenea, aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul aplicării legii, fiind remarcată cooperarea foarte bună în plan judiciar, precum şi aspecte relevante din domeniul de activitate al ORA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii