Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment de călătorie Cod portocaliu de ninsoare - Croaţia

ro

25 Mar, 2013 20:15 920 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia asupra faptului că a fost emisă o avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare pentru perioada 25-27 martie, în regiunile Zagreb şi Karlovac (centrul şi nordul ţării), cod portocaliu de vânt puternic şi cod galben de ninsoare în regiunea Gospić (centrul ţării), cod portocaliu de vânt puternic în regiunea Rijeka – Istria (nord vestul ţării), cod galben de ninsoare în regiunea Osijek (estul ţării) şi cod galben de vânt puternic şi ploi în regiunile Split şi Dubrovnik (sudul ţării).
În prezent, circulaţia rutieră este închisă din cauza vântului puternic pe autostrada A1, (Zagreb – Split) porţiunea cuprinsă între localităţile Sveti Rok şi Maslenica, pe autostrada A6 (Zagreb – Rijeka), porţiunea cuprinsă între localităţile Kikovica şi Delnice, pe autostrada A7, porţiunea cuprinsă între localităţile Rupa şi Diračje, pe drumul naţional D404, porţiunea cuprinsă între localităţile Draga şi Rijeka  şi pe drumul naţional D8, porţiunea cuprinsă între localităţile Bakra şi Senja.
Datorită gheţii de pe carosabil, este închisă circulaţia pe drumul naţional D404, porţiunea cuprinsă între localităţile Brajdica şi tunelul Pećine.
Pe drumul naţional D25, porţiunea cuprinsă între localităţile Gospić şi Karlobaga, pe drumul naţional D54, porţiunea cuprinsă între localităţile Maslenica şi Zaton Obrevački, precum şi pe drumul naţional D8, porţiunea cuprinsă între localităţile Senja şi Sveta Marija Magdalena, este permisă circulaţia numai pentru automobilele personale.
La această oră, pe majoritatea autostrăzilor din R. Croaţia, traficul se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi ninsoare şi există restricţii de viteză.
Cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe - http://www.mae.ro, Companiei Naţionale Croate de Autostrăzi – http://www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii

Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.
Pentru evitarea eventualelor probleme, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.
Reamintim cetăţenilor români care călătoresc pe şoselele din Republica Croaţia că pe majoritatea a drumurilor din ţară echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarnă este obligatorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii