Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Republica Peru – Posibile inundaţii şi alunecări de teren

ro

06 Apr, 2015 12:48 948 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care doresc să tranziteze sau să se deplaseze pe teritoriul Republicii Peru, cu privire la faptul că, potrivit datelor Institutului Național pentru Apărarea Civilă (INDECI) din Peru, în perioada aprilie – mai 2015 rămân posibile inundații și alunecări de teren în unele regiuni ale țării, precum cele din zona de coastă, din nordul țării: Lambayeque, Piura, Tumbes.
Aceste regiuni vor resimți efectele fenomenului meteorologic cunoscut sub numele El Niño – care se manifestă printr-o  încălzire a apelor Oceanului Pacific cu efecte asupra climei continentale. Și în alte zone ale țării ar putea avea loc fenomene meteorologice neobișnuite: ploi sau temperaturi mai ridicate.
Conform INDECI, vara (australă) a acestui an va avea forme de manifestare specifice fenomenului El Niño, dar cu o intensitate relativ moderată. Și alte regiuni ar putea cunoaște efectele acestor perturbări meteo: Amazonas, Ancash, Arequipa, Ayacucho,  Cajamarca, Cusco, Huanuco, Junin, La Libertad, provincia Lima, Loreto, Madre de Dios, Pasco, San Martin, și Ucayali.
MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează în această perioadă în Republica Peru să manifeste prudenţă sporită şi să consulte înainte de efectuarea călătoriei paginile dedicate de Internet http://www.gdacs.org şi www.mae.ro, pentru a obţine informații actualizate.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii