Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE - Japonia – condiții meteorologice nefavorabile - 9.02.2015

ro

09 Feb, 2015 12:17 650 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Japoniei, cu privire la faptul că Agenția Meteorologică din acest stat a emis o avertizare de ninsori abundente, viscol și valuri înalte pentru zona de vest a insulelor Hokkaido și Honshu, valabilă în perioada 9 -11 februarie 2015. Stratul de zăpadă ar putea atinge până la 100 cm în regiunea Hokuriku, 70 de cm în Tohoku, 50 de cm în Kinki și Tokai, 40 cm în Hokkaido și Kanto Koshin (zona Nagano). Pentru zonele montane din aceste regiuni MAE recomandă atenție sporită, existând riscul unor avalanșe.
MAE informează că în zona de coastă din vestul Japoniei, în regiunile Hokkaido, Hokuriku, Tohoku, Kinki și Chugoku sunt așteptate intensificări puternice ale vântului, viscol și valuri înalte, de până la 5 metri.
Din cauza fenomenelor meteorologice, în toate aceste zone există posibilitatea apariției unor perturbări şi blocări ale sistemelor de transport.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Japoniei, să consulte pagina de internet a Agenției Meteorologice a Japoniei http://www.jma.go.jp/jma/indexe.html, precum şi pagina de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/>, pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice din această ţară.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil, „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii