Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - întreruperea traficului feroviar în Belgia

ro

28 Dec, 2014 08:52 1020 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg teritoriul, aflat în vigoare până duminică, 28 decembrie 2014, la orele 18:00.

Din cauza condiţiilor meteorologice, care îngreunează circulaţia pe reţeaua feroviară olandeză, traficul feroviar între Belgia și Țările de Jos este întrerupt, fiind înregistrate întârzieri de până la o oră şi jumătate. Trenurile InterCity între Bruxelles-Midi și Amsterdam Central sunt, la rândul lor, direcţionate către Anvers. De asemenea, transportul  public poate fi perturbat, fiind posibilă circulaţia dificilă pe linia 166, între stațiile de tren  Bertrix și Paliseul din provincia Luxemburg.

Centrul regional de criză Valonia și poliția recomandă ca toți participanții la trafic să manifeste prudență.

Stratul de zăpadă va atinge 2 până la 5 cm în întreaga țară. Temperaturile vor fi negative în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Belgia să se informeze, în prealabil, pe sit-urile de specialitate (http://www.lesoir.be/743764/article/actualite/belgique/2014-12-27/chutes-neige-et-verglas-en-belgique-cette-nuit-prudence-sur-routes).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii