Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Egipt

ro

17 Aug, 2013 16:16 751 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că situaţia de criză continuă, iar aceasta se poate extinde pe  întreg teritoriul Egiptului.

Începând cu data de 14 august 2013,  autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena.

Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile.

Se recomandă cetăţenilor  români care au programate sejururi în stațiunile de la Marea Roșie să le reprogrameze, iar celor aflați în stațiunile Hurghada și Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor și să renunțe la excursiile ce presupun  deplasarea în afara lor. Siturile arheologice și muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

MAE recomandă operatorilor români din turism să manifeste maximum de profesionalism și să nu riște viața cetațenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranța stațiunilor egiptene.

Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii