Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - condiţiile meteorologice din Slovenia

ro

28 Dec, 2014 08:48 997 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Sloveniei cu privire la o atenţionare de călătorie de ninsori și vânt puternic emisă de către Agenția de Mediu, valabilă începând cu noaptea de 27 decembrie 2014, până luni, 29 decembrie 2014.
Viscolul va continua duminică, 28 decembrie 2014, când vântul va atinge viteza de 100 km/h în regiunea de vest a Sloveniei, spre frontiera cu Italia, precum și în regiunea de nord, spre frontiera cu Ungaria şi Austria. Ninsorile se vor intensifica pe timpul nopții, iar ploile vor fi abundente în regiunea de coastă a Mării Adriatice. Autoritățile avertizează și asupra pericolului formării de polei din cauza temperaturilor  foarte scăzute, existând posibilitatea ca circulația pe autostrăzile și drumurile naționale și județene să fie îngreunată. Din cauza vizibilităţii reduse pot fi înregistrate numeroase blocaje în trafic.
Conform informărilor Agenției de Mediu slovene, ninsorile se vor reduce în intensitate luni, 29 decembrie 2014, dar va persista vântul puternic și  se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Totodată, există pericolul producerii de avalanșe în munți.
Cetăţenii români care călătoresc în Slovenia sunt sfătuiţi să conducă prudent și să respecte semnele și avertizările de trafic, să echipeze corespunzător autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să se asigure că au  provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, există posibilitatea impunerii unor restricții suplimentare ale traficul rutier, cu precădere pentru camioane, pe toate autostrăzile din Slovenia.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp cu privire la situația traficului rutier și feroviar, a restricțiilor existente, precum și la alertele meteorologice emise în țările învecinate.
Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internațional).
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii