Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:46 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - condiţiile meteorologice din Germania

ro

28 Dec, 2014 08:52 921 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Germaniei că în cursul zilei de sâmbată, 27 decembrie 2014,  au avut  loc puternice căderi de zăpadă pe teritoriul acestui stat, care pot îngreuna călătoriile.
Astfel, în vestul şi sud-vestul Germaniei zăpada a înregistrat până la 40 cm în zona muntoasă Schwarzwald (Pădurea Neagră), în Bergischer Land, 15 cm, în Sauerland,10 cm în zona  de câmpie, în landul  Rheinland-Pfalz se aşteaptă până la 15 cm, iar în landul Hessen au fost înregistrate, de asemenea, ninsori puternice.
Cetăţenii români sunt atenţionaţi asupra faptului că furtunile de zăpadă au provocat masive blocaje de circulaţie în zonele menţionate. În landul Nordrhein-Westfalen, cu precădere în Köln, Düsseldorf şi Dortmund, au fost înregistrate  accidente de circulaţie.
Totodată, se recomandă atenție sporită pe autostrăzile aflate la 400-500 m înălţime.
În cursul zilei de duminică, 28 decembrie 2014, se vor înregistra căderi de zăpadă în sudul şi centrul Germaniei, în sudul, vestul şi nord-vestul ţării există posibilitatea de polei, iar în nord şi est vremea va rămâne însorită şi uscată.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Germania să se informeze, în prealabil, pe site-urile de specialitate pentru detalii suplimentare (Wetter - Wettervorhersage& Wetterbericht für Deutschland - wetter.de).
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii