Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actualizare - situaţia evacuării cetăţenilor români din Libia

ro

01 Mar, 2011 23:38 889 Marime text

Astăzi, 1 martie 2011, vor fi evacuaţi pe cale aeriană 41 de cetăţeni români şi 23 de cetăţeni străini de pe aeroportul din Tripoli. Cei 4 cetăţeni români care au plecat din portul Ras Lanuf, la bordul unui feribot italian, au ajuns cu bine în Malta. Toţi cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în cursul zilei de astăzi cu un zbor din Malta la Bucureşti.

Până în prezent, un număr de 646 cetăţeni români au primit sprijin consular şi logistic pentru a putea părăsi Libia în condiţii de siguranţă deplină, iar, la încheierea operaţiunii de evacuare, numărul lor va depăşi 700.

La rândul ei, România continuă să ofere facilităţile tehnice pentru evacuarea şi a altor cetăţeni, preponderent din statele membre ale UE. Astfel, în cursul zilei de astăzi vor fi transportaţi şi cetăţeni danezi, bulgari şi canadieni.

Operaţiunile de evacuare a cetăţenilor români din Libia sunt coordonate de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Pentru creşterea eficienţei demersurilor întreprinse sunt în continuare folosite, fără excepţie, toate soluţiile de evacuare, terestre, maritime sau aeriene, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulară europeană.

Reamintim că MAE menţine operaţional singurul punct de informare/asistenţă şi preluare a cetăţenilor români şi europeni în cadrul aeroportului La Valetta din Malta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care se mai află în Libia să părăsească această ţară.

MAE ţine legătura permanent cu cetăţenii români aflaţi încă în Libia, cu familiile acestora din România, precum şi cu firmele angajatoare.

În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii