Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actualizare atenţionare de călătorie - Turcia

ro

17 Jun, 2013 19:24 783 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia cu privire la menţinerea stării tensionate şi a continuării protestelor pe teritoriul acestui stat.
În perioada 16 - 17 iunie 2013, forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene  pentru a dispersa manifestanţii grupaţi în mai multe zone ale oraşului Istanbul: străzile adiacente Pieţei Taksim (Siraselviler şi Istiklal) precum şi în zonele Cihangir, Beşiktaş, Harbiye, Elmadag, Şişli, Medcidiyekoy, Kagithane, Karakoy, Maltepe, Kadikoy, etc. Poliţia a intervenit, de asemenea, pentru a bloca accesul pe podul Bosfor al protestatarilor aflaţi în zona asiatică, care intenţionau să ajungă în Piaţa Taksim.
Circulaţia a fost restricţionată în mai multe zone ale oraşului, iar principalele artere care fac legătura cu Piaţa Taksim au fost blocate (Taksim şi străzile adiacente; Zeytinburnu – unde a avut  loc un miting de susţinere a guvernului, desfăşurat fără incidente).
Pentru data de 17 iunie 2013, cinci confederaţii sindicale au anunţat declanşarea unei greve generale, îndemnând la continuarea protestelor.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea zonelor centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin şi Eşkişehir, precum şi a implicării în orice fel de manifestaţii.
De asemenea, se recomandă cetăţenilor să manifeste  prudenţă sporită şi să se informeze din timp cu privire la starea de securitate înainte de a călători pe teritoriul acestui stat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii