Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actualizare atenţionare de călătorie Turcia

ro

16 Jun, 2013 12:04 699 Marime text
16 iunie 2013

Actualizare atenţionare de călătorie Turcia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Turciei cu privire la continuarea protestelor.
Forţele de ordine au desfăşurat o amplă acţiune de evacuare a taberei protestatarilor din parcul Gezi, utilizând tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.
Toate arterele de circulaţie spre piaţa Taksim şi centrul oraşului au fost blocate, forţele de ordine respingând grupurile de manifestanţi, care încercau să ocupe piaţa.
Autostrada E-5 şi şoseaua D-100 au fost temporar blocate, pe mai multe porţiuni, de marşul manifestanţilor şi de baricadele poliţiei.
Pe partea asiatică, un grup mare de protestatari a încercat să traverseze podul Bosfor, îndreptându-se spre centrul oraşului. Poliţia a intervenit, cu sprijinul jandarmeriei, blocând accesul pe pod.
Au avut loc ciocniri în mai multe zone ale Istanbulului (Medcidyekoy, Bakîrkoy, Gazi, Elmadag).
În prezent, atât în piaţa Taksim cât şi în zonele adiacente, se înregistrează ciocniri sporadice.
Există restricţii de circulaţie în mai multe zone din centrul oraşului, unde, după amiază, va avea loc un miting de sprijinire a guvernului.
Forţele de ordine supraveghează arterele de acces în piaţa Taksim şi alte zone.
În cursul nopţii trecute, au avut loc manifestaţii de solidaritate la Ankara, Izmir, Adana, Mersin, Eskişehir şi alte oraşe din Turcia.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă sporită şi să evite zonele centrale ale oraşelor Ankara, Izmir şi Istanbul, precum şi să se informeze cu privire la starea de securitate, înainte de a se deplasa pe teritoriul acestei ţări.
De asemenea, este recomandată evitarea implicării în orice tip de manifestaţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii