Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte de justitie la nivel european ce vizeaza un cetatean roman aflat in urmarire generala

ro

12 Aug, 2009 22:42 710 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe confirmă faptul că există o cerere de extrădare a persoanei în cauză transmisă autorităţilor austriece de Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

MAE a făcut demersuri insistente şi repetate, atât la Bucureşti cât şi la Viena, prin toate mijloacele diplomatice şi consulare aflate la dispoziţie, pentru aplicarea Mandatului European de Arestare a cetăţeanului român Severin T..

În acest sens, MAE a luat în repetate rânduri legătura cu Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, cu oficiul INTERPOL România şi INTERPOL Austria precum şi cu Ministerul austriac de Externe respectiv Ambasada Austriei la Bucureşti, cărora le-a pus la dispoziţie întreaga documentaţie privind acest caz, împreună cu solicitarea ca hotărârea judecătorească de condamnare  şi Mandatul European de Arestare să fie puse în aplicare.

MAE constată cu satisfacţie că, în urma demersurilor întreprinse, autorităţile din Austria au dat curs solicitării părţii române.  

Precizăm că, potrivit reglementărilor şi practicii internaţionale, arestarea persoanelor urmărite internaţional în vederea extrădării se comunică birourilor naţionale INTERPOL, care pun în aplicare hotărârile de extrădare. Prin urmare, autorităţile austriece nu au obligaţia de a informa oficial MAE  sau Ambasada României în legătura cu astfel de arestări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii