Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:33 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 cetăţeni români evacuaţi din Yemen

ro

15 Apr, 2015 19:32 850 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 15 aprilie 2015, alți 3 cetățeni români și 1 membru de familie, cetăţean al Republicii Yemen, au fost evacuaţi în siguranţă, pe cale terestră, din localitatea Wadi Dawan (Yemen), către Arabia Saudită. 
Ambasadele României la Riad şi Abu Dhabi au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi membrii grupului.
Pe tot parcursul traseului către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi.
Celula de criză, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen – Arabia Saudită.
Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Riad şi Abu Dhabi.
Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.
Până în prezent, numărul persoanelor evacuate din Republica Yemen, cu sprijinul MAE, este de 42 de cetăţeni români şi 7 membri de familie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii