Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Şefii din M.A.I. iau în calcul renunţarea la salariile de merit şi la salariul de excelenţă"

ro

19 Apr, 2011 16:58 1458 Marime text

Potrivit unor informaţii primite din interiorul Ministerului Administraţiei şi Internelor, conducerea acestui minister ia în calcul propunerea Sindicatului „Pro Lex" de sistare a plăţii sporului pentru lucrǎri de excepţie („salariul de excelenţǎ") acordat unui procent de 5% din personal, în cuantum de 50% din salariul de bazǎ şi a sumei ce reprezintǎ echivalentul salariului de merit inclus în salariul celor ce au beneficiat de aceastǎ sumǎ în 2010, reprezentând 20% pentru 30 de procente din efective.

Practic, deşi măsura este impusă şi de art. 10 din Legea nr. 69 /2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare, decizia este greu de luat, având în vedere faptul că cei care trebuie să fie de acord, sunt beneficiarii acestor sporuri.

Totuşi, reorganizarea reală şi necesară a Poliţei Române constând în transformarea funcţiilor după atribuţiile posturilor, astfel încât poliţişti să fie doar aceia care fac muncă de poliţie, rămâne, deocamdată, un deziderat.

Menţionăm faptul că, în cel mai scurt timp, vor fi radiate 1.700 posturi de poliţişti, iar în luna iulie vor fi angajaţi 2.500 de poliţişti proveniţi din şcolile de poliţie. Acest lucru demonstrează managementul defectuos al resurselor umane de la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii