Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

POLITISTII CONSTANTENI CONTINUA INSTRUIREA VOLUNTARILOR

ro

19 Feb, 2010 19:56 990 Marime text

info_1.jpgÎn ziua de 18 februarie a.c., la sediul Secţiei 1 Poliţie s-a organizat o întâlnire cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari 507, 338, 142, 437, PA3-MZ1-22 şi LS3 în calitate de voluntari, scopul activităţii vizând instruirea voluntarilor care vor participa la activităţile de prevenire ce se înscriu în cadrul Campaniei „Alianţă pentru siguranţă".

Campania „Alianţă pentru siguranţă" a fost iniţiată prin încheierea Protocolului de Cooperare în domeniul prevenirii criminalităţii între Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Prevenire şi Psihosociologie şi Allianz - Ţiriac Asigurări S.A. destinată informării populaţiei cu privire la prevenirea spargerilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto.

La activitatea au participat şeful secţiei de poliţie şi poliţiştii de proximitate care au prezentat „Proiectul de prevenire a furturilor din locuinţe, din şi de auto" existent la nivelul judeţului, aspecte privind modurile de operare folosite de către infractori, cazuri instrumentate şi recomandările referitoare la prevenirea acestor genuri de infracţiuni, fiind folosite în acest sens materiale video sugestive.

info_2.jpgCu această ocazie s-a stabilit faptul că preşedinţii de asociaţii şi membrii comitetelor executive vor distribui membrilor asociaţiilor, care însumează peste 1500 de persoane, materialele informativ-preventive cu ocazia activităţilor ce se vor desfăşura în cadrul asociaţiilor de proprietari, respectiv adunările generale sau plata întreţinerii.

● ● ●

info_3.jpgÎn acest context, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă cetăţenilor să ţină permanent uşa închisă cu cheia, atunci când se află în locuinţă, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenţie şi sustrag din interior genţi, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare, totodată uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puţin două încuietori şi cu sisteme şi chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat şi în cazul schimbului de locuinţă. De asemenea proprietarii de locuinţe sunt sfătuiţi să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuţii referitoare la valorile pe care le deţin în locuinţă şi să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.

Pentru prevenirea furturilor din şi de autoturisme, poliţiştii constănţeni recomandă adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte protecţia bunurilor personale. Astfel, posesorii de autoturisme sunt sfătuiţi să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare, genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor, de asemenea, autoturismul trebuie asigurat cu sisteme de alarmă şi la achiziţionrea unui autoturisn second - hand să solicite şi cea de-a doua cheie, iar în cazul în care au pierdut cheile autoturismului sau le-au fost sustrase să schimbe de urgenţă sistemul de închidere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii