Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OPERATIUNEA "AUTOBUZUL"

ro

17 Aug, 2009 22:17 917 Marime text

2 cetăţeni turci au fost depistaţi în flagrant de către poliţiştii antidrog constănţeni  în timp ce ofereau spre vânzare 1 kilogram de heroină

În  data de 15.08.2009, ora 14.00, poliţiştii  Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, după investigaţii multiple, au organizat şi executat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost depistaţi

- D. SAYIM, de 54 ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în Constanţa;

- A. FERHAT, de 29 ani, cetăţean turc, cu domiciliul în localitatea Kilis - Turcia, în timp ce ofereau spre vânzare cantitatea de 1 kilogram de heroină.

Din verificările şi investigaţiile desfăşurate,  timp de aproximativ 2 luni, a rezultat faptul că D. SAYIM este asociat şi administrator al unei firme specializate în transportul de persoane pe ruta Turcia - România şi România - Italia şi intenţiona să plaseze heroină pe piaţa ilicită din Bucureşti.

Acesta s-a deplasat în Turcia, în perioada 11 - 15.08.2009, cu autoturismul proprietatea societăţii,  cu intenţia de a procura heroină.

De asemenea, s-a stabilit că la data de 15.08. 2009, D. SAYIM a introdus drogurile în România, la bordul autoturismului menţionat,  fiind însoţit de A. FERHAT, persoana care trebuia sa preia banii din vânzarea drogurilor.

Faţă de cei doi, procurorul care intrumentează cauza a luat măsura reţinerii acestora pe o perioadă de 24 ore.

D. SAYIM a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă iar faţă de probele administrate în cauză instaţa a decis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Faţă de A. FERHAT intanţa a decis luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. continuă cercetările privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art.2 al.2 şi art.3 al.2 din Legea nr.143/2000, cu pedepse cuprinse între 10 şi 25 ani şi interzicerea unor drepturi.

Imagini de la această acţiune pot fi preluate de pe link-ul: http://s4.transfer.ro/storage/Untitled_1-3527be48d.avi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii