Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jud. Constanta doi soti prinsi in flagrant cand primeau suma de 2.000 USD

ro

06 Aug, 2009 15:38 732 Marime text

Ieri, 5 august a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, i-au prins în flagrant pe I.A. şi soţia acestuia, I.F., din Constanţa, în timp ce primeau suma de 2.000 USD, drept onorariu, de la patronul unei societăţi comerciale, pentru acordarea avizelor tehnice de executare a unor lucrări energetice in incinta aeroportului Mihail Kogălniceanu.

În fapt, I.A., şef Compartiment Energetic la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, i-a pretins lui E.V., administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, 20% din valoarea lucrării efectuate de societatea acestuia, respectiv 2.000 USD, în temeiul unui contract încheiat in cursul acestui an, în scopul de a permite derularea lucrărilor în incinta aeroportului, dat fiind faptul că I.A. avea ca atribuţii de serviciu acordarea avizelor tehnice pentru asemenea lucrări energetice.

În baza denunţului depus de E.V. şi sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii DGA au organizat acţiunea de prindere în flagrant, I.A. fiind surprins în timp ce primea suma de 2.000 USD de la denunţător într-un fast-food din Constanţa. La întâlnirea dintre cei doi a participat şi soţia lui I.A., care i-a devenit astfel complice soţului.

I.A. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 254, alin 1 C.P. care a dispus prin ordonanţă reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat ulterior în faţa instanţei pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Soţia inculpatului a fost învinuită de complicitate la infracţiunea de luare de mită, urmând a fi cercetată în stare de libertate.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii