Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri la Vama Veche

ro

13 Aug, 2009 16:47 943 Marime text

Miecuri, 12 august a.c., în jurul orei 01.30, o echipă de ordine publică din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „TOMIS" aflată în serviciul de patrulare în localitatea Vama Veche, a observat în apropierea unei terase din localitate, doi tineri, care manifestau un comportament suspect.

Cu prilejul controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre ei, IOAN C. de 18 ani, din Tecuci, au fost găsite două ţigări confecţionate manual, care conţineau substanţă vegetală, cu miros specific de haşiş. Tânărul spune că ţigările i le-a dat, pentru a le păstra, prietenul său A. D. de 17 ani, din Tecuci şi cunoaşte faptul că ele conţin „o substanţă interzisă".

La rândul său, A.D. spune că a cumpărat ţigările în Vama Veche, de la o persoană necunoscută. Fiind întrebat dacă mai deţine substanţe halucinogene, el declară că a mai cumpărat 250 mg haşiş, pe care îl are în camera unde este cazat.

De la cei doi au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, cele două ţigarete, 250 mg substanţă verde închis, un pachet foiţă de ţigară şi un tub din plastic, ce conţine praf fin de culoare negru-cenuşiu.

In cauză, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, existând suspiciunea săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propri, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.4 din Legea 143 / 2000, cercetările fiind continuate de lucrătorii B.C.C.O.A. Constanţa.

Minori, veniţi pe litoral la furat

Miercuri, 12 august a.c., în jurul orei 15.30, o echipă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" aflată în serviciul de patrulare în staţiunea Costineşti, a observat cinci minori, trei băieţi şi două fete, care au ieşit precipitat din curtea unui imobil din zona gării şi au fugit la vederea jandarmilor.

Fiind prinşi în scurt timp, ei au fost conduşi la sediul Poliţiei Costineşti, unde, cu prilejul controlului corporal, asupra a trei dintre ei au fost găsite patru telefoane mobile şi un aparat foto.

Ei au spus jandarmilor că au sosit la Costineşti în jurul orei 10.00, pentru a se plimba şi pentru a face bani din cerşit. În jurul orei 14.00, trei dintre ei, doi băieţi şi o fată, B.C. de 11 ani, din Constanţa, M.B. de 12 ani, din judeţul Mureş şi L.G. de 17 ani, din Brăila, au intrat în două apartamente şi un imobil din zona gării Costineşti, ale căror uşi le-au găsit descuiate, de unde au sustras telefoanele şi camera foto, fiind surprinşi în timp ce ieşeau din curtea unui imobil, unde intrasera pentru a cere mancare.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliţiei Costineşti, existând suspiciunea săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru că era în stare de ebrietate, a dat autoturismul spre a fi condus, unui minor

Miercuri, 12 august a.c., orele 15.00, un echipaj auto din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" aflat în serviciul de patrulare pe raza localităţii Vama Veche, a fost pus în situaţia de a evita coliziunea cu un autoturism Peugeot 206, condus de un minor.

În autoturism se aflau patru persoane, printre care şi proprietarul maşinii, VASILE P. de 49 ani, din comuna Limanu. Nu mică a fost surpriza jandarmilor cînd au constatat că „pilotul groazei", conducătorul autoturismului, era un minor de 16 ani.

Proprietarul autoturismului a declarat că, deşi ştia nu deţine permis de conducere, a încredinţat maşina minorului deoarece el se afla în stare de ebrietate şi nu putea conduce.

Pe numele lui V.P. au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare a autoturismului unei persoane care nu deţine permis de conducere, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Limanu.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Lt.col.  SORIN MUSTĂŢEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii