Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV (Sinteza de week-end)

ro

03 Aug, 2009 15:52 725 Marime text

Constanţa, 03.08.2009

În perioada 31 iulie - 03 august a.c., efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice în cooperare cu Poliţia, pe litoral, au aplicat 74 sancţiuni contravenţionale, din care 20 avertismente scrise şi 54 amenzi, în valoare totală de 33.450 lei.

Au fost constate trei infracţiuni, cu 4 autori, 17 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii sau verificări.

Contravenţiile constatate se referă în general la tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, comerţul ambulant pe plajă sau în zona plajei, fără respectarea prevederilor legale, etc..

Aburit de alcool şi supărat pe lume, a spart parbrizul unui BMW, a lovit proprietara maşinii şi a îndoit caroseria unui Mercedes

Sâmbătă, 1 august a.c., în jurul orei 06.30, o echipă mixtă (poliţist - jandarm) aflată în serviciul de patrulare în staţiunea Mamaia, a fost solicitată prin apelul unic de urgenţă 112, să intervină în zona parcării unui hotel, deoarece un bărbat deosebit de violent, distruge autoturismele şi agresează cetăţenii aflaţi în zonă.

La vederea echipei de ordine publică, bărbatul a încercat să fugă dar a fost prins în scurt timp şi, deoarece a avut un comportament deosebit de agresiv, opunându-se măsurii legale de conducere la sediul Poliţiei pentru identificare şi verificare, a fost necesară imobilizarea, încătuşarea şi conducerea forţată.

Cel în cauză a fost identificat ca fiind LEONARDO B. de 21 ani, din Bucureşti. El susţine că, fiind în stare de ebrietate avansată, nu şi-a dat seama ce face, îşi recunoaşte faptele şi va suporta cheltuielile maşinilor avariate.

După ce a spart parbrizul BMW-ului, a lovit cu catarama curelei de la pantaloni şi femeia care, speriată, a ieşit din autoturism, după care a lovit cu picioarele un alt autoturism, provocând avarii la caroserie.

În cauză, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, existând suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de distrugere, lovire şi alte violenţe, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Mamaia.

Furt de pe plajă, la Costineşti

Duminică, 2 august a.c., în jurul orei 17.15, o echipă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS", aflată în serviciul de patrulare pe plaja din staţiunea Costineşti, a acţionat la sesizarea unui turist, pentru prinderea şi identificarea unui bărbat care a sustras de pe plaja, o borsetă ce conţinea mai multe bunuri personale şi aparţinea unui turist din judeţul Timiş.

Jandarmii au găsit borseta asupra celui în cauză şi l-au identificat ca fiind COSTEL M. de 24 ani, din Bucureşti. El spune că borseta i-a dat-o un prieten cu care a venit pe litoral dar al cărui nume nu-l cunoaşte şi care i-a spus că e furată.

La scurt timp după identificarea suspectului, la faţa locului s-a prezentat şi păgubaşul, care dorea să reclame furtul.

În cauză, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Costineşti.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Lt.col.  SORIN MUSTĂŢEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii