Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea va oscila între canicula răvăşitoare şi ploi de scurtă durată

ro

29 Jul, 2015 15:17 835 Marime text
 
Vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia, în centrul şi sudul Moldovei şi în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va rămâne accentuat. Românii din celelalte zone ale ţării se vor bucura de valori termice uşor mai scăzute faţă de intervalul precedent.
Mâine, de exemplu, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, în zonele montane şi submontane, în centrul şi nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25...26 de grade în Maramureş şi nordul extrem al Moldovei şi 38...39 de grade în Câmpia Română, posibil 40 de grade cu totul izolat în Lunca Dunării;  minimele termice se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade. Şi în capitală va fi caniculă, dar cerul va fi variabil la senin în cursul zilei şi apoi se va înnora treptat şi vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade.
Vineri, valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent la nivelul întregii ţări, totuşi în regiunile sudice vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, local în centru şi în est, apoi şi în sudul teritoriului. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină. În restul zonelor ploile se vor semnala pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...20 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în sudul extrem al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade, mai ridicate pe litoral.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii