Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea revine la normal. Temperaturi în creștere, în următoarele zile

ro

24 Feb, 2019 21:23 2047 Marime text
Vremea reintră într-un regim termic normal, cu temperaturi în jurul valorilor de 9-10 grade, transmit meteorologii.

Luni, vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior şi va fi predominant frumoasã. Dupã o dimineaţã deosebit de rece, local geroasã dimineaţa, valorile termice vor avea maxime ce se vor apropia de cele normale pentru aceastã datã, cuprinse între -2 şi 10 grade, uşor mai ridicate în Moldova. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorãri temporare în a doua parte a intervalului în nordul şi estul ţãrii, precum şi la munte, unde izolat se pot semnala fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, unde va spulbera zãpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în regiunile estice. Temperaturile minime se vor situa între -11 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã în jurul valorii de -14 grade. Îndeosebi noaptea, în zonele joase ,izolat, se va semnala ceaţã.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general normalã termic pentru sfâşitul lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales noaptea în jumãtatea de est a teritoriului, unde local se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. La munte, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vântul va fi tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea slabã, sau spulberând zãpada, iar la cote mai reduse vor fi intensificãri temporare şi în celelalte regiuni, în special în Moldova, unde la rafalã se vor depãşi local 50 km/h. Valorile termice, în creştere faţã de intervalul precedent, ziua îndeosebi în sud şi vest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii vor avea maxime între 2 şi 11 grade şi minime între -5 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, mai ales din vestul şi centrul teritoriului, izolat va fi ceaţã.

Miercuri, în ţară, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -10 grade în estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cea mai mare parte a zilei în regiunile nordice, estice, sud-estice şi centrale. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi estul Transilvaniei, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, dar la cote mai reduse şi local şi în jumãtatea de est a ţãrii, precum şi în extremitatea de vest. Pe arii restrânse, în special noaptea, va fi ceaţã.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii