Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme la extreme pe litoral! Județul Constanța sub cod portocaliu de vijelii și cod galben de caniculă

ro

06 Aug, 2023 10:11 2747 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo ce vizează mai multe județe din țară. 

Potrivit ANM a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06. 

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea a fost emis și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în intervalul 06 august, ora 15 – 07 august, ora 03. 

În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de aniculă și disconfort termic valabilă astăzi 06 august.

Pe parcursul zilei de duminică (6 august), în cea mai mare parte a Moldovei și a Dobrogei, precum și în estul Munteniei, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii