Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme caniculară în mai multe județe din țară. Județul Constanța, sub cod galben de disconfort termic

ro

27 Jul, 2022 08:49 1057 Marime text
Cod galben de caniculaAdministrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo de caniculă și disconfort termic valabile astăzi în mai multe județe din țară. 

Atenționarea Cod Galben de  val de căldură, disconfort termic ridicat este valabilă în zilele de 27, 28 și 29 iulie, când valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Notă: Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

Atenționarea Cod Portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic accentuat este valabilă astăzi, 27 iulie când, în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii