Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin ploile, lapoviţa şi ninsorile. Şi Dobrogea trebuie să-şi pregătească umbrela

ro

22 Nov, 2015 08:47 1504 Marime text
Meteorologii ne atenţionează că vremea va continua să se răcească în următoarele zile în toată ţara. Din ce spun ei, sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile sudice şi sud-estice şi lapoviţă şi ninsoare la munte. Excepţie fac zonele sud-estice unde valorile termice vor fi în creştere uşoară şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, mai ridicate în Bărăgan şi Dobrogea, până spre 22...23 de grade. (4 grade in Dealurile de Vest si nord-vestul Transilvaniei)
În Bucureşti, vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiază şi noaptea, când temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.
Luni, vremea se va răci şi în regiunile sud-estice astfel că, la scara întregii ţări, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cădea precipitaţii. Acestea se vor semnala pe arii extinse în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp şi local în rest.
Vor fi ploi, dar în nord, nord-vest şi centru, trecător, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, cele mai ridicate fiind pe litoral. (3 grade in Dealurile de Vest)
Marţi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade, cu excepţia regiunilor nord-estice, unde vor fi mai coborâte. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării sub formă de ploaie, mixte în nordul Moldovei şi în zonele deluroase din restul teritoriului şi mai ales ninsori la munte.
Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1...2 grade in jumatatea de nord a Moldovei si 15...16 grade in sudul litoralului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
În capital, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.
În următoarele zile vremea se va menţine în general închisă, iar valorile termice în jurul celor caracteristice acestei perioade, chiar uşor mai ridicate în Dobrogea.
Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ploaie, mixte în zona deluroasă a Transilvaniei şi Moldovei şi mai ales ninsori la munte. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în jumătatea de sud a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi sud-est, dar şi pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general intre 2 şi 12 grade. (0...2 grade in depresiuni si 13...15 grade in sudul litoralului).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii