Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Val de ninsori și de frig. Când scăpăm de iarnă. Anunțul ANM

ro

16 Mar, 2022 11:44 2246 Marime text
Vreme rea, Sursa foto: pexels Iarna nu pare să vrea să plece de la noi.

În majoritatea regiunilor temperaturile vor scădea drastic.

La munte sunt așteptate ninsori abundente, timp în care în restul regiunilor vor predomina ploi și lapoviță.


Anunțul ANM 


Miercuri, 16 martie, vremea va fi mai rece decât în mod normal în mare parte din țară, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Cerul va fi predominant înnorat, iar în partea de sud-vest şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului se vor semnala precipitații.

 
În majoritatea regiunilor temperaturile vor scădea drastic, iar meteorologii anunță vreme rea. La munte sunt așteptate ninsori abundente, timp în care în restul regiunilor vor predomina ploi și lapoviță. 



Conform prognozei ANM pentru următoarele două săptămâni, perioada 14 - 27 martie, vremea va fi capricioasă. Va predomina în general o vreme rece în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor apărea atât în cursul acestei săptămâni, cât şi după 23 martie, în unele zone.  



Astfel, în săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.  



În săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii