Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiștii în meteo au făcut anunțul. Cum va fi vremea până la mijlocul lunii decembrie

ro

20 Nov, 2022 15:43 1507 Marime text
Meteo, foto: Pixabay Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a ţării, până la mijlocul lunii decembrie, după care se vor situa în jurul celor specifice perioadei, conform prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări doar pe parcursul săptămânii viitoare, iar pentru restul perioadei de prognoză va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.


Vremea în săptămâna 21 - 28 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.


În săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 - 12 decembrie arată temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile şi cantităţi de precipitaţii deficitare în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână de prognoză, 12 - 19 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii