Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:26 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întoarce vara? Meteorologii ne prevestesc maxime de 30 de grade Celsius

ro

12 Sep, 2015 22:22 802 Marime text
Se încălzește vremea, Cel puțin așa susțin meteorologii. Astfel, pentru următoarele trei zile, meteorologii anunţă o încălzire treptată a vremii, ajungându-se la maxime de 30 de grade Celsius.
 
Dacă astăzi cerul a fost variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe doar izolat, în nord-estul ţării şi la munte, iar vântul a avut răbufniri pe litoral şi în sudul Banatului, temperaturile maxime s-au încadrat între 20 de grade în nordul Moldovei şi 27 de grade în Lunca Dunării.
 
De mâine, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor, vom avea parte practic de o vreme de început de vară. Cerul va fi variabil, aşadar soarele va fi foarte generos mai ales în primele ore ale zilei şi abia noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice se înmulţesc norii, dar numai cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată. Izolat, dimineata, vor mai fi condiţii de formare a ceţii.
 
Vântul va mai avea intensificări temporare în Banat, în sudul Crişanei precum şi în Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 grade în nordul litoralului şi 29 de grade în Banat. În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil şi vânt ce va adia plăcut. Până după-amiază e foarte plăcut şi din punct de vedere termic, mercurul urcă în termometre la maxime de 26...27 grade C.
 
Marți, vremea continuă să fie predominant frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, doar prin vest şi nord-vest sunt ceva înnorări şi doar izolat sunt posibile averse slabe. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă în zonele joase. Vântul va sufla cu intensificări temporare atât în vest, cât şi în estul ţării. Temperaturile maxime pleacă de la aproximativ 22 de grade pe litoral şi ajung la 30 de grade în Dealurile de Vest.
În Capitală, vremea se va menţine frumoasă şi va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, iar termometrele vor arăta la umbră 27...28 de grade.
 
Autoritatea Națională de Meteorologie spune că în a doua parte a săptămânii cerul va fi variabil, dimineţile vor fi char însorite în bună parte a ţării şi ploi slabe, izolate, se vor semnala trecător în zonele montane, iar la sfârşitul săptămânii creşte probabilitatea de apariţie a ploilor în vest şi în nord-vest şi bineînţeles ceaţa rămâne de interes în zonele joase dimineaţa şi noaptea.


sursa foto: internet

Ti-a placut articolul?

Comentarii