Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:11 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să nu ne impacientăm temperaturile sunt normale pentru această perioadă

ro

19 Oct, 2015 16:53 715 Marime text
Meteorologii ne anunţă că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea zonelor ţării.
La Constanţa cerul se anunţă a fi parţial noros. La fel va fi şi în celelalte regiuni ale ţării. Acelaşi cer noros, însă pe alocuri va ploua ziua în cele mai multe regiuni, exceptând sud-estul teritoriului, unde înnorările vor fi temporare şi ploile, mai ales averse, se vor semnala pe arii mai restrâns. Seara şi în noaptea următoare ploile vor fi prezente mai ales în est şi sud-est. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat, în special în Moldova, iar în zonele de munte, 40 l/mp. Vântul va mai tare la munte, unde, trecător, pe creste se pot semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9, 10 grade în Dealurile de Vest şi 20, 21 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.
Şi în capitală cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seară şi în prima parte a nopţii, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 19 grade.
Spre sfârşitul săptămânii, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, în special în nord-estul şi estul ţării. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla mai tare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade.
În weekend, dar şi în primele zile ale săptămânii următoare valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în regiunile extracarpatice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii