Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:33 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile. Pleacă ninsorile, vine gerul

ro

03 Dec, 2016 23:23 1650 Marime text
Aria ninsorilor se va restrânge considerabil începând de luni, însă temperaturile scad simţitor în toată ţara. În depresiunile intramontane temperaturile minime vor ajunge chiar la minus 17 grade Celsius.

Duminică dimineaţă va fi ger în estul Transilvaniei, dar şi peste zi va fi o vreme rece în majoritatea regiunilor, cu maxime între -2 grade în depresiuni şi cel mult 7 grade în dealurile Olteniei.  Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, estice, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei şi seara, la munte, unde trecător va spulberă sau va viscoli zăpada, dar şi în Moldova, în Delta Dunării şi pe litoral. Pe spaţii mici, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasă că aspect, dar dimineaţa vor fi temperaturi  sub mediile climatologice specifice acestei perioade. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, în condiţii de cer variabil şi vânt cel mult moderat.

Luni dimineaţă va fi îngheţ în toată ţara şi chiar ger pătrunzător în Transilvania şi local în Maramureş, izolat chiar şi în celelalte zone de deal mai ales, cu minime între -16 şi -2 grade. Frig va fi în cea mai mare parte a ţării şi la amiază, când termometrele vor arăta doar între -4 grade în depresiuni şi nu mai mult de 6 grade în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, mai ales seara şi în noaptea următoare. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, luni, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată, în special dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade.

Marţi  în zori gerul e greu de suportat în Transilvania dar şi prin Maramureş şi chiar prin celelalte zone de deal, minimele vor fi cam între -17 grade în depresiunile intramontane  şi 0 grade în Dealurile de Vest. Deşi până după-amiază valorile termice vor creşte uşor în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime de la 0 grade în estul Transilvaniei până la 9 grade în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi pe parcursul nopţii în estul ţării şi la munte, unde pe spaţii mici va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar şi în Moldova şi pe litoral. Mai ales dimineaţa, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, marţi, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de cele din intervalul precedent, dimineaţa şi noaptea vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade.


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii