Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu scăpăm de caniculă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

ro

19 Jul, 2015 19:21 1095 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că mâine, vremea se va menţine caniculară şi disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperatură-umezeală urmând a se situa peste pragul critic de 80) în Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crişanei, dar şi în jumătatea sudică a Moldovei, unde se vor înregistra frecvent maxime termice de 35...37 de grade, iar în sud-vestul ţării temperaturile maxime vor fi de până la 38 - 39 de grade.
În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scădere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa între 25 şi 34 de grade şi doar pe spaţii mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperatură-umezeală. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, mai ales după-amiaza şi noaptea, astfel că în regiunile din jumătatea de nord, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, seara şi noaptea. Valorile de temperatură vor rămâne ridicate pe parcursul nopţii în jumătatea de sud a ţării, unde acestea nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori se vor înregistra minime de la 15...16 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei până la 23...24 de grade în Oltenia şi Muntenia.
Marţi, deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea va rămâne caniculară şi disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat şi în Muntenia, unde şi indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27...28 de grade în nordul Moldovei, Maramureş, Transilvania şi pe litoral şi 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în sud, sud-est şi centru. Minimele termice se vor situa între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute în Transilvania şi în depresiuni, spre 7...10 grade.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii