Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:56 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne vom lupta cu gerul, ceața asociată cu chiciură şi temperaturi de până la minus 20 grade

ro

18 Jan, 2016 23:52 737 Marime text
 
Iarna şi-a intrat în drepturi. După valul de ninsori, meteorologii anunţă vreme deosebit de rece pentru zilele următoare, geroasă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Acest pronostic este valabil pentru majoritatea zonelor ţării. Apar din nou ninsorile în regiunile vestice, centrale şi nordice.
 
Mâine, temperaturile maxime se vor încadra între -8 în sud şi în depresiuni şi 0 grade în sud-est. Cele minime  se vor încadra între -15 şi -8 grade, izolat mai scăzute în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei, până în jurul valorii de -20 de grade.
 
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar cu totul izolat vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în Moldova şi Dobrogea, unde, trecător va mai spulbera zăpada depusă în zilele precedente.
 
În zonele joase de relief, mai ales din sud, izolat dimineaţa şi local în a doua parte a nopţii, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.
 
Miercuri, în sudul, în estul şi parţial în centrul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales în prima parte a zilei şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 grade în Lunca Dunării şi 4 grade în Banat, iar cele minime între -16 grade şi -14 grade, izolat mai scăzute în sud până în jurul valorii de -20 de grade.
 
Cerul va fi temporar noros şi mai ales seara şi noaptea, trecător vor fi ninsori slabe, pe arii restrânse în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, unde trecător va spulbera zăpada. În zonele joase de relief, mai ales ales din sud şi din sud-est, local, cu precădere dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
 
Joi, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în sud-vestul Munteniei şi 4 grade în nordul Olteniei, iar cele minime se vor situa între -18 grade, uşor mai ridicate în Banat şi pe litoral spre -6, -5 grade.
 
Cerul va avea unele înnorări şi doar izolat va ninge slab, mai ales în nordul, centrul, estul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană şi în deltă. Local în zonele joase din sud şi sud-est şi izolat în rest, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
 
Weekendul şi începutul săptămânii viitoare vor fi la fel de geroase dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi ce vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Probabilitatea pentru ninsori va fi mai mare începand de duminica seara, îndeosebi în regiunile vestice, centrale şi nordice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii