Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Meteorologii împart județul Constanța în două. O parte este sub Cod Galben, cealaltă sub Cod Portocaliu

ro

01 Jun, 2021 06:18 2205 Marime text
 
  • Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o alertă meteo valabilă până astăzi la ora 21.00.

Fenomenele vizate sunt ploi însemnte cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată

În această perioadă, marcată de specialiști cu Cod Galben, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a
Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și, pe arii restrânse, 40...50 l/mp.

Totodată, este Cod Portocaliu, fenomenele vizate fiind polile abundent în județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța.

Aici va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50...70 l/mp.

UPDATE ora 10.00

ANM a extins alerta meteo până mâine la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

Notă: În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45...55 km/h.
 
Sursa foto: ANM
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii