Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:56 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Cum va fi vremea în ziua alegerilor parlamentare

ro

10 Dec, 2016 18:14 780 Marime text
Dumincă, 11 decembrie, ziua în care românii sunt aşteptaţi să voteze la alegerile parlamentare 2016, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în aproape toată ţara, dar în special în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. De luni, temperaturile încep uşor să scadă, astfel că marţi, temperatura minimă va ajunge la 0 grade.

DUMINICĂ, Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în aproape toată ţara, dar în special în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. În cursul zilei, cerul va fi parţial noros în nordul ţării şi variabil în celelalte zone. Noaptea înnorările vor cuprinde majoritatea zonelor; vor fi precipitaţii slabe, mixte în Maramureş, local în Crişana şi Transilvania şi izolat în Banat şi nordul Moldovei, iar la munte treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde pe creste, noaptea, vitezele vor depăşi 80...90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, în timp ce în restul zonelor se va intensifica temporar şi pe spaţii restrânse. Izolat, în orele dimineţii, vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. DUMINICĂ, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de 2...3 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, unde dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO. LUNI, deşi în scădere față de ziua precedentă, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Noaptea însă vremea va deveni rece în vest, în nord şi în centru. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde cuprinzând treptat majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar în vest, în nord-vest şi în centru vor fi precipitaţii sub formă de ploaie și lapoviță. Noaptea va ninge în toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori în nord şi în centru, precum şi în zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar în sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica în mare parte din țară, în special în a doua parte a intervalului, când în est şi sud-est, dar şi pe creste rafalele vor depăşi 55...60 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. LUNI, deşi în scădere uşoară față de intervalul anterior, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi înnorări, iar noaptea se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

PROGNOZA METEO. MARŢI, valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece în toată ţara, geroasă noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile sudice, iar noaptea în vest și nord-vest. Vor fi ninsori slabe în Oltenia și pe arii mai restrânse în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime între -15 și -5 grade, mai coborâte în depresiuni, până în jurul a -20 de grade. Vor fi condiţii ca izolat să se formeze ceaţă cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MARŢI, valorile termice vor scădea semnificativ, vremea devenind rece. Cerul va avea înnorări pe timpul zilei când vor fi condiții de ninsoare slabă, apoi va deveni variabil. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO. MIERCURI, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea îndeosebi în centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când pe arii restrânse în regiunile nordice, și cu totul izolat în rest va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime între -13 și -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -16 grade. Vor fi condiţii ca izolat să se formeze ceaţă cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MIERCURI, vremea va fi rece mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -6...-4 grade.


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii